ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Doll House: Ένα πραγματικό κουκλόσπιτο! (Photos)

H Heather Benning πέρασε τα παιδικά της χρόνια παίζοντας σε χωράφια και αγροκτήματα στην καναδική επαρχία, έχοντας μεγάλη αδυναμία στα παλιά σπίτια, όπου ήταν γι’ αυτήν ο ιδανικός χώρος για να «ξεδιπλώσει» όλα τα παιδικά της όνειρα, δημιουργώντας φανταστικά σκηνικά για τα παιχνίδια της.


Μεγαλώνοντας, οι ευαισθησίες αλλά και η ανεξέλεγκτη φαντασία της δεν μπορούσαν παρά να την οδηγήσουν σε έναν επαγγελματικό… μονόδρομο:
«Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τέχνη καθώς αποτελούσε τη μόνη διέξοδο στις ψυχικές και συναισθηματικές ανησυχίες μου… Ήταν ο μόνος τρόπος για να κάνω πράξη τα όνειρά μου…», εξηγεί η Heather.

Στη μικρή πόλη του Redvers στην περιοχή Saskatchewan του Καναδά, ένα εγακαταλειμμένο αγροτόσπιτο του 1960 έμελλε να γίνει το αληθινό «κουκλόσπιτο» που νοσταλγούσε η Heather από τα παιδικά της ακόμη χρόνια.


Μια ερειπωμένη δομή στην καναδική επαρχία αναδιαμορφώθηκε ολοκληρωτικά μέσα και έξω για να ταιριάξει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία της. Η Benning άνοιξε τη βόρεια πλευρά του σπιτιού και αντικατέστησε τους εξωτερικούς τοίχους με πλεξιγκλάς.


Αποκατέστησε τα δάπεδα, τις ταπετσαρίες και όλα τα έπιπλα συνθέτοντας έναν χώρο όπου τα όλα θυμίζουν κοριτσίστικο κουκλόσπιτο.
«Έφερα στο μυαλό μου όλες τις μινιατούρες που υπάρχουν μέσα σε ένα κουκλόσπιτο και προσπάθησα να τις ταιριάξω στο δικό μου μέγεθος», λέει η καλλιτέχνις και συμπληρώνει:
«Τα παιδιά είναι συνδεμένα με τις κούκλες τους, τις οποίες χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν όλα τα αρνητικά της ζωής, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρουν στον πραγματικό κόσμο. Κάτι τέτοιο έκανα και εγώ φτιάχνοντας ένα αληθινό… κουκλόσπιτο!».





Πηγή : Perierga

Recent Articles

,
Από το Blogger.