ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Το… παγκάκι του μέλλοντος! (Photos)

Το Παρίσι καινοτομεί άλλη μία φορά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, παρουσιάζοντας το «παγκάκι του μέλλοντος» ή αλλιώς έναν πρωτότυπο χώρο ανάπαυσης όπου φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν στο έπακρο.
Το καινοτόμο wi-fi hotspot αποτελεί δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή Mathieu Lehanneur και ονομάζεται L’Escale Numérique, ενώ βρήκε πρόσφατα μια θέση σε κεντρικό πάρκο της Πόλης του Φωτός.


Στην ουσία πρόκειται για έναν διαδικτυακό εξωτερικό χώρο, σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έτσι ώστε να εξυπηρετεί περαστικούς και τουρίστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στο σημείο ο καθένας μπορεί να φορτίσει το κινητό του, να ξεκουραστεί για λίγο στα καθίσματα αλλά και να τοποθετήσει τον φορητό υπολογιστή του στις ειδικές βάσεις προκειμένου να σερφάρει ανενόχλητος στο Internet.

Επιπλέον, μια τεράστια ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να κινηθεί μέσα στην πόλη, από καταστήματα και μουσεία μέχρι στάσεις μετρό και νοσοκομεία.


Ένας μικρός «πράσινος» κήπος έχει αναπτυχθεί στην «οροφή» του, προκειμένου το L’Escale Numérique να ενσωματωθεί πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Η εγκατάσταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τον κόσμο, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται το Παρίσι να γεμίσει από πολλά τέτοια «παγκάκια»!


Πηγή : Perierga

Recent Articles

,
Από το Blogger.