ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Ολοζώντανοι… πίνακες ζωγραφικής! (Photos)

Η Boo Ritson σπούδασε Γλυπτική στο Royal College of Art και οι καθηγητές της είχαν να λένε από την αρχή για τις περίεργες δημιουργίες της και τα παράξενα γλυπτά που κατασκεύαζε. Η έκπληξη, όμως, ήρθε λίγο αργότερα, με τη συμμετοχή της σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής…


Η Boo αποφάσισε ότι ήταν μια καλή ιδέα να ζωγραφίσει… τον εαυτό της, σε μια προσπάθεια να διακριθεί και να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Έτσι βάφτηκε με λάδια και ακρυλικά χρώματα και ποζάρισε στο σύζυγό της, ο οποίος είχε το ρόλο του φωτογράφου! Αυτό ήταν…


Από εκεί και πέρα η επιτυχία της την οδήγησε στη δημιουργία «ολοζώντανων» έργων τέχνης, χρησιμοποιώντας αντρικά και γυναικεία μοντέλα σε διάφορες σκηνές και πόζες.
«Μόλις ζωγραφίσω το μοντέλο, το τοποθετώ στο χώρο, εκεί που θέλω να ειναι, και βάζω τις τελευταίες πινελιές έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενσωμάτωση», λέει η Boo.

Τα περισσότερα έργα της είναι εμπνευσμένα από την αμερικανική κουλτούρα και συνθέτουν μια εντυπωσιακή συλλογή που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχετε δει μέχρι τώρα.
«Γιατί όταν το ανθρώπινο σώμα γίνεται καμβάς, η τέχνη αποκτά περισσότερη ζωντάνια και το αποτέλεσμα γίνεται υπερρεαλιστικό…», εξηγεί η καλλιτέχνις.





Πηγή : Perierga

Recent Articles

,
Από το Blogger.