ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Ξυλόγλυπτο πληκτρολόγιο κατασκευασμένο στο χέρι! (Photos)

Η γαλλική εταιρεία Orée παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πληκτρολόγιο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο σφενδάμου ή καρυδιάς, σκαλισμένο στο χέρι. «Για τους λάτρεις της τεχνολογίας και τους οπαδούς της παράδοσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του.



Σε ένα παραδοσιακό εργαστήριο στη νότια Γαλλία ο τεχνίτης κόβει το ξύλο στο σωστό μέγεθος, το γυαλίζει και το σκαλίζει στη συνέχεια πολύ προσεκτικά, δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μόνο που δεν πρόκειται για κάποιο ρετρό σεκρετέρ ή για ένα έπιπλο κατά παραγγελία.

«Η ιδέα για το ξύλινο πληκτρολόγιο γεννήθηκε από την παρατήρησή μας ότι όλα τα προϊόντα της σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευάζονται από εχθρικά προς το περιβάλλον υλικά, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και είναι τόσο απρόσωπα. Σαν είδη… ταχειας απαξίωσης!», λέει ο τεχνίτης.

Η εταιρεία Orée έχει ως στόχο να συμφιλιώσει την παράδοση με την καινοτομία για τη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων, συνδυάζοντας τη διαχρονικότητα του ξύλου με τις τεχνολογίες αιχμής.

«Θέτουμε ως στόχο να κάνουμε κάτι διαφορετικό: Πληκτρολόγια υψηλής τεχνολογικής απόδοσης που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα αντίστοιχα πλαστικά. Το αντίθετο, μάλιστα. Ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά», συμπληρώνει ο τεχνίτης.

Recent Articles

, ,
Από το Blogger.