ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

«Έξι τραπέζια στο νερό»… (Photos)

Με αναφορά στα έξι υδάτινα περιβάλλοντα που συναντά κάποιος στη φύση -λίμνες, ωκεανούς, ποτάμια, λιμνούλες, λιμνοθάλασσες και λακκούβες-, ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Gaetano Pesce παρουσιάζει μια συλλεκτική έδοση τραπεζιών, όλα εμπνευσμένα από το υγρό στοιχείο που μας περιβάλλει.

«Τραπέζι λιμνούλα»
Στην γκαλερί «David Gill» στο Λονδίνο, οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τραπέζια η επιφάνεια των οποίων «εκπροσωπεί» διαφορετικά φυσικά τοπία που σχετίζονται με το νερό, σε μια προσπάθεια του σχεδιαστή να αποτυπώσει την ομορφιά της φύσης πάνω σε ένα κλασικό έπιπλο, «ανεπιτήδευτη, χωρίς εξωρραϊσμούς».

«Τραπέζι λιμνούλα, λεπτομέρεια»
Από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και τα ποτάμια της Αφρικής, κάθε τραπέζι αντανακλά με ταχυδακτυλουργικό τρόπο στην επιφάνειά του το βάθος, την πυκνότητα, την έκταση αλλά και τα χρώματα του νερού. Απαραίτητες λεπτομέρειες, τα φυτά στις όχθες, οι γέφυρες αλλά και οι σκάλες που αγγίζουν το νερό…

«Τραπέζι λιμνοθάλασσα»
Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι εύπλαστα και «υγρά», ενώ οι διαβαθμίσεις των χρωμάτων επιτυγχάνονται μέσω της διαφορετικότητας των υλικών. «Η ομορφιά για μένα βρίσκεται στη διαφορετικότητα, στη μοναδικότητα των πραγμάτων. Μου αρέσει η ομορφιά να είναι γεμάτη… λάθη! Γιατί είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές!», λέει ο καλλιτέχνης.

«Τραπέζι λίμνη, λεπτομέρεια»

«Τραπέζι ωκεανός»

«Τραπέζι ωκεανός, λεπτομέρεια»

«Τραπέζι λιμνοθάλασσα, λεπτομέρεια»

«Τραπέζι ποτάμι»

«Τραπέζι ποτάμι, λεπτομέρεια»

«Τραπέζι λακκούβα»

«Τραπέζι λακκούβα, λεπτομέρεια»

«Τραπέζι λίμνη»

Recent Articles

,
Από το Blogger.