ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Μια υποβρύχια αίθουσα μπιλιάρδου κάτω από το Witley Park (Photos)


Ο Γουαϊτάκερ Ράιτ ήταν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Είχε αποκτήσει πολλά χρήματα με την εξορυκτική βιομηχανία και έτσι, όταν αποφάσισε να αποκτήσει την δική του αίθουσα μπιλιάρδου είχε την ιδέα να την κατασκευάσει κάτω από το έδαφος.

Μην φανταστείτε απλά έναν υπόγειο χώρο. Ο Ράιτ όπως όλοι οι εκκεντρικοί εκατομμυριούχοι ήθελε κάτι που να μην το έχει κανείς άλλος στον κόσμο. Έτσι η αίθουσα που θα πέρναγε την ώρα του παίζοντας μπιλιάρδο αποφάσισε να την κατασκευάσει κάτω από το νερό, με παράθυρα για να απολαμβάνει την θέα της λίμνης.

Δυστυχώς για τον Ράιτ δεν έζησε αρκετά για να απολαύσει την δημιουργία του. Το 1905 κρίθηκε ένοχος για απάτη και τερμάτισε την ζωή του στην αίθουσα ενός δικαστηρίου πίνοντας κυάνιο.
Σήμερα η σιδερένια αίθουσα με τον γυάλινο θόλο βρίσκεται κλειδωμένη και σφραγισμένη για το ευρύ κοινό κάτω από τη λίμνη του Ράιτ στην κομητεία του Surrey στην Αγγλία.

Κοιτάζοντας τη λίμνη, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ότι 12 μέτρα κάτω από το άγαλμα του Ποσειδώνα βρίσκεται ένας λαβύρινθος από τούνελ, που οδηγούν σε μια αίθουσα μπιλιάρδου. Ο Γουαϊτάκερ Ράιτ σίγουρα ήξερε πώς να σπαταλήσει τα χρήματα του.










Recent Articles

,
Από το Blogger.