ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Sky Road: Ένας δρόμος στον ουρανό! (Photos)

Το απομονωμένο χωριό Yushan βρίσκεται στην επαρχία Hubei της Κίνας, που θεωρείται ως μία απότις ομορφότερες περιοχές της χώρας εξαιτίας της πλούσιας βλάστησης αλλά και του εντυπωσιακού φυσικού τοπίου.


Αν πάσχετε, όμως, από υψοφοβία τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείτε καλά την πιθανότητα μιας επίσκεψης στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο λόγος; Η μοναδική σύνδεση του χωριού με τον έξω κόσμο γίνεται μέσω ενός τρομακτικού τελεφερίκ ή αλλιώς «Sky Road», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι.


Ένα ζευγάρι από χοντρά καλώδια μεταφέρει ένα μεταλλικό κουβούκλιο ανάμεσα σε δύο απότομες πλαγιές, 400 μέτρα πάνω από το έδαφος, καλύπτοντας μια απόσταση 900 περίπου μέτρων από το ένα σημείο του βουνού στο άλλο.


Το Yushan έχει πληθυσμό περίπου 200 άτομα και πριν κατασκευαστεί το τελεφερίκ το 1997, οι χωρικοί ήταν αναγκασμένοι να κάνουν ένα ταξίδι λίγων ημερών με τα πόδια προκειμένου να φτάσουν στο κοντινότερο χωριό για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.


Ο αρχηγός του χωριού, Zhang Xinjian, κινεί με τα χέρια του το τελεφερίκ, ενώ παραδέχεται ότι η δουλειά αυτή δεν είναι για… λιπόψυχους.
«Κάνω αυτή τη δουλειά 15 χρόνια τώρα, αφού κανείς άλλος δεν ήθελενα αναλάβει. Φροντίζω για τη λίπανση των καλωδίων και διορθώνω τα μικροπροβλήματα. Είναι αγχωτική και επικίνδυνη δουλειά».

Πηγή : Perierga

Recent Articles

, ,
Από το Blogger.