ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Ζητούνται «λύτες» για το μεγαλύτερο λαβύρινθο στον κόσμο! (Photos)

Ο Joe Wos είναι εικονογράφος σε κόμικ και περιοδικά, που ζει και εργάζεται στο Πίτσμπουργκ. Πρόσφατα σχεδίασε το μεγαλύτερο λαβύρινθο στον κόσμο, ευελπιστώντας να κερδίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

«Για να κερδίσω το παγκόσμιο ρεκόρ έπρεπε να ακολουθήσω ορισμένους κανόνες: Να σχεδιάσω ολομόναχος έναν λαβύρινθο -όπως και έκανα-, τουλάχιστον 10 τετραγωνικών μέτρων -όπως και είναι-, ο οποίος θα είναι 100% επιλύσιμος. Γι’ αυτό ψάχνω επίδοξους… λύτες», εξηγεί στη «Huffington Post» ο δημιουργός.

Κι αν ήταν δύσκολο να σχεδιάσει αυτόν τον τεράστιο λαβύρινθο, αφιερώνοντας πολλές ώρες ημερησίως, είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον Joe να βρει κάποιον πρόθυμο «λύτη» που θα  δαπανήσει με τη σειρά του αρκετές ώρες προσπαθώντας να τον λύσει!

«Είναι δαιδαλώδης και περίπλοκος. Αρχικά απευθύνθηκα σε φίλους, συγγενείς και συναδέλφους αλλά κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έβαλα μια ανακοίνωση στο Facebook αλλά ούτε από εκεί έγινε κάτι. Σκέφτηκα να μιλήσω σε μια εφημερίδα, αναζητώντας λύτες από διάφορες πόλεις…

…Μετά την αναφορά μου στη Wall Street Journal, έλαβα περίπου 20 μηνύματα από ανθρώπους σε ολόκληρη την Αμερική, που δηλώνουν πρόθυμοι να λύσουν το λαβύρινθο. Σκέφτομαι να κάνω μια… περιοδεία έτσι ώστε να έχει ο καθένας την ευκαιρία να τον λύσει στην πόλη του», εξηγεί ο Joe.

Για να φτάσει κάποιος επιτυχώς στο τέρμα υπολογίζεται ότι πρέπει να δαπανήσει περίπου 30-40 ώρες συνεχόμενης προσπάθειας, ενώ ο δημιουργός ισχυρίζεται ότι ο λαβύρινθός του είναι κατά 99,4% επιλύσιμος. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Recent Articles

, ,
Από το Blogger.